Bezglutenowe ciasteczka owsiane – bez cukru

Jeszcze jedna słodkość na dziś – ciasteczka owsiane. Ten przepis znalazłam dawno, dawno temu, co prawda nie za górami, za lasami, a chyba w internecie, chociaż tego też nie jestem pewna 🙂 Ciasteczka są bezglutenowe, bez cukru, ale bardzo smaczne, smakują nawet osobom nieprzestrzegającym żadnych specjalnych diet.

Składniki:

1,5 szkl. płatków owsianych bezglutenowych

0,5 szkl. jogurtu naturalnego

1 jajko

4 łyżki słonecznika

30 g migdałów lub innych orzechów

1,5 łyżki wiórków kokosowych

3-4 łyżki suszonych owoców (u mnie jagody goji i rodzynki)

Migdały zmielić na mąkę, wymieszać z pozostałymi składnikami. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Ciasteczka formować rękoma lub łyżką (rękoma jest łatwiej), układać na blaszce. Piec około 20 minut aż do lekkiego zrumienienia.

ciasteczka owsiane

Previous

Koktajl z truskawkami, bananem i marakują

Next

Bardzo zdrowe, zielone smoothie ze szpinakiem i marakują

2 Comments

  1. Pyszne i zdrowe:)

Dodaj komentarz

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén