Bardzo zdrowe, zielone smoothie ze szpinakiem i marakują

Pyszne, zielone – dużo bardziej niż to z jarmużem – lekko kwaśne smoothie idealne na podwieczorek albo drugie śniadanie 🙂 Polecam, chociaż sama długo nie mogłam się przekonać do koktajli ze szpinakiem, teraz jestem już pewna, że są ekstra 🙂 To drugi przepis na smoothie z marakują, bo ten owoc wyjątkowo mi posmakował.

Składniki:

1 dojrzały banan

1 fioletowa marakuja

garść szpinaku

1 kiwi

100 ml wody niegazowanej

Wszystkie owoce i szpinak blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy wodę (w zależności od tego, jaką konsystencję chcecie uzyskać, możecie dodać więcej), mieszamy i pijemy tę bombę witaminową.

Tak, jak wspominałam wczoraj, marakuja to źródło witamin A, C oraz antyoksydantów. Banan dostarczy nam przede wszystkim potasu, a kiwi witamin C i E. W szpinaku także znajdziecie witaminę C, ale również zawiera on beta-karoten, magnez oraz luteinę. Taki zielony koktajl będzie zatem doskonały zwłaszcza w okresie przeziębień 🙂

Smoothie ze szpinakiem

Previous

Bezglutenowe ciasteczka owsiane – bez cukru

Next

Ciepła przekąska na imprezę – zapiekana cukinia

2 Comments

  1. Wygląda super, a szpinak uwielbiam

Dodaj komentarz

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén