Bezglutenowy omlet z jagodami i malinami

Dzisiejsze śniadanie to wspomnienie lata – bezglutenowy, biszkoptowy omlet z jagodami i malinami. Pyszny i bardzo sycący 🙂

Składniki:

2 jajka

2 płaskie łyżki mąki kukurydzianej

owoce – w moim wypadku jagody i maliny

opcjonalnie – łyżeczka oleju do wysmarowania patelni

Białka jajek ubijamy na sztywną masę, dodajemy żółtka, mąkę i delikatnie mieszamy łyżką – chodzi o to, aby konsystencja masy pozostała puszysta. Na koniec dodajemy jagody (dorzuciłam 2 garście), jeszcze raz mieszamy. Smażymy na łyżeczce oleju albo jeśli to możliwe – patelnia nam na to pozwala 😉 – na suchej patelni. Podajemy z owocami 🙂

bezglutenowy omlet

Previous

Ciepła przekąska na imprezę – zapiekana cukinia

Next

Bezglutenowe ciasto z jagodami – bez cukru i jajek

2 Comments

  1. Wspaniałe, zdrowe śniadanie 🙂 na pewno trafi na moją listę ,,do zrobienia” 🙂
    W wolnej chwili zapraszam do mnie: http://smilingshrimp.blogspot.com

Dodaj komentarz

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén