Nadal działam na zasadzie „na szybko, ale zdrowo” 🙂 Śniadaniowy koktajl ze względu na rozmrożone truskawki przyjął specyficzny kolor, ale nadal pozostał smaczny i sycący. Jeśli chcecie uzyskać lepszy efekt kolorystyczny, wykorzystajcie zamrożone owoce 🙂

Składniki:

2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych (bezglutenowych)

pół dużego owocu kaki (lub 1 mała sztuka)

10 szt. truskawek

duża garść szpinaku

Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą do poziomu płatków i zostawiamy na 3 minuty. W tym czasie możemy się spokojnie zbierać do pracy albo do szkoły 🙂 Po tym czasie (nic się nie stanie, jeśli będzie to trochę więcej niż 3 minuty) dorzucamy pokrojone kaki, truskawki i szpinak. Blendujemy na gładką masę, dolewamy ewentualnie wodę żeby zmienić nieco konsystencję. Na zdjęciu wersja przed i po zblendowaniu 😉

Before and after #healthyfood #glutenfree #bezglutenu #bezcukru #sugarfree #fit #befit #dziendobry #goodfood #spinach #strawberries #oatmeal #persymona #kaki

Before and after #healthyfood #glutenfree #bezglutenu #bezcukru #sugarfree #fit #befit #dziendobry #goodfood #spinach
#strawberries #oatmeal #persymona #kaki