Muffinki śniadaniowe bezglutenowe z jabłkami

Idealne niespieszne śniadanie? Muffinki takie jak te 🙂 Zostałam momentalnie ich wielką fanką – piękne pachną, wyglądają i doskonale smakują. W dodatku są zdrowe i bardzo sycące. Okazało się, że nie dałam rady zjeść czterech na raz, ale na zimno też będą ekstra 🙂

Składniki:

1/2 szkl. płatków owsianych bezglutenowych

1/2 szkl. jogurtu naturalnego

1 jajko

1 i 1/2 łyżki ksylitolu

2 łyżki ekspandowanego amarantusa

olej kokosowy do wysmarowania foremek

1 jabłko

Wszystkie składniki (poza amarantusem) dokładnie mieszamy. Amarantus dodajemy na końcu. Ciasto przekładamy do wysmarowanych olejem kokosowym foremek (jeśli korzystacie z sylikonowych, nie jest to konieczne). Na wierzchu układamy obrane i pokrojone na plasterki jabłko. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Podajemy jeszcze ciepłe 🙂

Babeczki na śniadanie? Tylko takie zdrowe i pyszne! Dodatkowo z super kawą! Miłej niedzieli kochani #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #muffins #babeczki #oatmeal #apple #naturaljoghurt #ksylitol #eggs #coffee #kawa #dolcegusto #eathealthy #eatclean #owsianka #breakfast #healthybreakfast #sniadanie #goodmorning

Babeczki na śniadanie? Tylko takie zdrowe i pyszne! Dodatkowo z super kawą! Miłej niedzieli kochani #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #muffins #babeczki #oatmeal #apple #naturaljoghurt #ksylitol #eggs #coffee #kawa #dolcegusto #eathealthy #eatclean #owsianka #breakfast #healthybreakfast #sniadanie #goodmorning

Previous

Dietetyczne przekąski na imprezę bez glutenu

Next

Bezglutenowe ciasteczka owsiano-kokosowe z polewą czekoladową

2 Comments

  1. ~Katarzyna

    Czym można zastąpić amarantus?

    • Justyna

      Amarantus można zupełnie pominąć albo zastąpić go innym ekspandrowanym bezglutenowym zbożem 🙂

Dodaj komentarz

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén