Serowo-owsiane babeczki z owocami

Kolejna wariacja na temat owsianki – szczerze mówiąc co jedna, to lepsza 🙂 Tym razem babeczki owsiano-serowe z mrożonymi owocami. Ja swoje zabrałam do pracy i zjadłam na lunch, wydaje mi się, że na zimno są nawet lepsze 🙂 Naprawdę polecam, bo smak jest super!

Składniki:

250 g białego sera

2 łyżki poppingu z amarantusa

6 łyżek płatków owsianych bezglutenowych

3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła

olej kokosowy do wysmarowania foremek

owoce do dekoracji

Banalnie prosty przepis – biały ser blendujemy albo rozgniatamy widelcem, mieszamy z pozostałymi składnikami. Foremki na muffinki smarujemy olejem kokosowym (jeśli używacie sylikonowych foremek, możecie pominąć ten krok). Nakładamy masę do foremek, na wierzchu układamy owoce – u mnie mrożone jagody i truskawki. Pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Z przepisu wychodzi 6 dużych muffinek, czyli dwie porcje 🙂

Zdrowe muffinki #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #muffins #babeczki #oatmeal #strawberries #berries #xylitol #eggs #whitecheese #eatclean #eathealthy

Zdrowe muffinki #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #muffins #babeczki #oatmeal #strawberries #berries #xylitol #eggs #whitecheese #eatclean #eathealthy

Previous

Wegańskie dietetyczne ciasto czekoladowo-kokosowe

Next

Zielony koktajl z awokado

2 Comments

  1. ~Karolina

    Robią się 🙂 dodałam do ‚ciasta’ banana, rodzynki i jagody goji 🙂 super szybkie 🙂

Dodaj komentarz

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén