Drugi sposób na awokado – tym razem w daniu na ciepło 🙂 Danie jest bardzo proste, bezglutenowe, bezlaktozowe i zdrowe. Całe przygotowanie zajmuje około 20 minut!

Składniki:

100 g makaronu ryżowego (u mnie cienkie nitki)

1 plaster mięsa wołowego

3-4 sztuki suszonych pomidorów

1/2 dojrzałego awokado

1 łyżka sosu sojowego bezglutenowego

ostra papryka w proszku do smaku

1 łyżka oleju

Plaster mięsa lekko rozbijamy, kroimy na paseczki. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (przeważnie wystarczy go zalać wrzątkiem, a po kilku minutach odsączyć). Mięso podsmażamy na oleju z obu strony – najlepiej, gdyby było półkrwiste. Wysmażone stanie się twarde. Po odlaniu makaronu mieszamy go z sosem sojowym i ostrą papryką. Awokado i suszone pomidory kroimy na kawałki. Wszystko układamy na talerzu i podajemy 🙂

Zdrowy obiad - makaron ryżowy z sosem sojowym, suszonymi pomidorami, wołowiną i awokado :) #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #ricenoodles #avokado #driedtomato #beef #soyasauce #f4f

Zdrowy obiad – makaron ryżowy z sosem sojowym, suszonymi pomidorami, wołowiną i awokado 🙂 #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #ricenoodles #avokado #driedtomato #beef #soyasauce #f4f