Najprostszy deser doskonały na niedzielę? Trzyskładnikowe miniserniczki 🙂 Jak większość moich przepisów robi się je w 5 minut + czas pieczenia. Są pyszne, bezglutenowe, bez cukru, bez proszku do pieczenia i innych „bez”.

Składniki:

1 filiżanka płatków owsianych bezglutenowych

1 dojrzały banan

100-120 g białego sera

opcjonalnie – owoce do dekoracji

Banana blendujemy na gładką masę – rozdzielamy na pół. Połowę masy bananowej mieszamy z płatkami owsianymi. Tak przygotowanym „ciastem” wykładamy foremki na muffinki (ja swoje wyłożyłam papierem do pieczenia, ale równie dobrze można użyć papilotek albo po prostu sylikonowych foremek). Połowę blendujemy z serem i przekładamy na „spody”. Ja na wierzch położyłam jeszcze mrożone truskawki. Całość pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Z takiej ilości składników wychodzą 4 sztuki 🙂

Wiecie co to? Miniserniczki z truskawkami na owsianym spodzie ❤ #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #cheesecake #serniczki #truskawki #strawberries #oatmeal #eatclean #vege

Wiecie co to? Miniserniczki z truskawkami na owsianym spodzie ❤ #bezcukru #sugarfree #diet #healthy #yummy #pornfood #dieta #dietetycznie #bezglutenu #glutenfree #cheesecake #serniczki #truskawki #strawberries #oatmeal #eatclean #vege