Jeżyny kojarzą mi się ze smakiem dzieciństwa. Lubię je jeść same, chociaż nie pogardzę oczywiście czymś słodkim z dodatkiem tych owoców. Właśnie dlatego zdecydowałam się na babeczki z jeżynami 🙂 Bezglutenowe, bezcukrowe, możliwe do zrobienia również w wersji bez laktozy 🙂

Składniki:

1 szkl. mąki owsianej bg

1 łyżeczka proszku do pieczenia bg

1/2 szkl. słodzidła

1 szkl. dowolnego mleka

3 łyżki oleju kokosowego

2 małe jajka lub 1 większe

jeżyny

Suche składniki mieszamy ze sobą, dodajemy mleko, olej i jajka. Ciasto przelewamy do foremek na muffinki. Do każdej foremki wrzucamy 4-5 jeżyn. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut. Po wystudzeniu możemy posypać pudrem np. z ksylitolu.

Pycha! Babeczki z mąki owsianej z jeżynami ❤❤❤ #glutenfree #bezglutenu #bezcukru #sugarfree #jezyny #jeżyny #eatclean #eathealthy #behealthy #babeczki #muffins #makaowsiana #owsianebabeczki #czystamicha #zdrowadieta #zdrowojem #blackberries #oat

Pycha! Babeczki z mąki owsianej z jeżynami ❤❤❤ #glutenfree #bezglutenu #bezcukru #sugarfree #jezyny #jeżyny #eatclean #eathealthy #behealthy #babeczki #muffins #makaowsiana #owsianebabeczki #czystamicha #zdrowadieta #zdrowojem #blackberries #oat