Wilgotne proste bezglutenowe brownie

Brownie, które robi się w 10 minut, piecze w 17-18 a potem tylko cierpliwie czeka, aż trochę ostygnie. Ciasto jest bardzo czekoladowe i bardzo proste – większość składników powinniście mieć w swojej kuchni. Dla mnie to najlepsze brownie, jakie kiedykolwiek robiłam 🙂

Składniki:

1/2 szkl. kakao

1/2 szkl. mąki ryżowej

1/2 szkl. mąki kukurydzianej

4 łyżki ksylitolu

4 jajka

1/3 szkl. oleju

50 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao

garść orzechów

Suche składniki (kakao, mąka ryżowa, kukurydziana, ksylitol) mieszamy razem. Następnie dodajemy składniki mokre (jajka, olej). Masa wychodzi dosyć gęsta, ale daje się wymieszać łyżką. Do ciasta dodajemy posiekaną czekoladę. Przekładamy do małej tortownicy albo kwadratowej formy. Posypujemy orzechami – u mnie włoskie. Pieczemy około 17-18 minut w 180 stopniach – grzałki góra/ dół.

Pyyyyszne dzisiejsze brownie! #bezglutenu #glutenfree #befit #behealthy #eatclean #eathealthy #brownie #ciasto #cake #ciastoczekoladowe #czystamicha #zdrowojem #zdrowadieta #homemade #bezglutenowe

Pyyyyszne dzisiejsze brownie! #bezglutenu #glutenfree #befit #behealthy #eatclean #eathealthy #brownie #ciasto #cake #ciastoczekoladowe #czystamicha #zdrowojem #zdrowadieta #homemade #bezglutenowe

Previous

Bezglutenowe placuszki z serkiem wiejskim

Next

Ryż zapiekany z serkiem wiejskim

3 Comments

  1. Agata

    Bardzo przyjazny skład, ciasto wygląda bosko:)

  2. Wow, wygląda bardzo apetycznie 🙂

  3. Naprawdę proste! Czyli w sam raz dla mnie, bo przy swoim maluchu mam mało czasu na wypieki. Słodkość, a jednak dużo zdrowsza niż te sklepowe. I wygląda przepysznie!

Dodaj komentarz

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén