Marzyły mi się bułeczki z rodzynkami, najlepiej takie podawane jeszcze lekko ciepłe z masłem. Zajrzałam do szafek, do lodówki, zmieszałam kilka składników i tak powstały pyszne bułeczko-babeczki (pieczone w foremkach na muffinki). Najlepsze są zaraz po przygotowaniu, dlatego możecie je zrobić np. na weekendowe śniadanie i posmarować dżemem, jeśli lubicie słodkie smaki. Następnego dnia mogą się trochę kruszyć.

Składniki:

1 szkl. mąki ryżowej

1/3 szkl. mąki ziemniaczanej

3 łyżeczki słodzidła

1 jajko

1/2 szkl. jogurtu naturalnego

1/4 łyżeczki sody

1 łyżka oleju

duża garść rodzynek

Wszystkie składniki wystarczy dokładnie wymieszać łyżką i przełożyć do foremek na muffinki – ja użyłam sylikonowych. Piec przez około 20 minut w 200 stopniach (grzałka góra i dół).